There are no translations available.

Tisztelt Látogató!

Üdvözöljük

az

Országos Kémiai Biztonsági Intézet

REACH Nemzeti Információs Szolgálatának honlapján!

 

Honlapunkon hasznos információkat, dokumentumokat és segédanyagokat talál az Európai Unió új, vegyi anyagokra vonatkozó jogszabályával, a REACH rendelettel és annak végrehajtásával kapcsolatban.

A REACH rendelet az EU valamennyi tagállamában, így Magyarországon is közvetlenül alkalmazandó. A jogszabály által kötelezett ipari szereplőknek, így alapvetően a vegyi anyagot gyártóknak, importálóknak és továbbfelhasználóknak, hazánkban is eleget kell tennie a rendelet előírásainak! Fontos tudni, hogy a rendelet nem csak a szigorú értelemben vett vegyipar szereplőire vonatkozik, annak kötelezettjei lehetnek más iparágak (pl. építőipar, műanyagipar, elektronikai cikkek gyártói, stb.) is, ha tevékenységük során a rendelet értelmében vegyi anyagnak minősülő anyagot gyártanak, importálnak, vagy használnak fel.

Reméljük, hogy oldalaink segítenek eligazodni a REACH előírásai között és támogatást adnak a végrehajtás megkönnyítése érdekében!


Az információs szolgálatról


A REACH Nemzeti Információs Szolgálatot (Helpdesk) a REACH rendelet 124. cikke alapján az Európai Unió minden tagállamának létre kellett hoznia. Feladatunk, hogy tájékoztassuk a gyártókat, importőröket, továbbfelhasználókat és az egyéb érdekelt feleket a rendelet szerinti feladataikkal és kötelezettségeikkel kapcsolatban.

A minél teljesebb és sokoldalúbb tájékoztatás érdekében igyekeztünk összeállítani a jelen honlapot is, ahol letölthető dokumentumokat és a gyakorlati végrehajtást segítő információkat is megtalálhat. Oldalainkat rendszeresen frissítjük, így olvashat nálunk a REACH-csel kapcsolatos új információkról, hírekről, eseményekről is.


Amennyiben konkrét kérdései merülnek fel, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal!


Jó böngészést kívánunk!

A REACH Helpdesk munkatársai